luni, 28 septembrie 2015

MAGURA ZBOIU,26 SEPTEMBRIE 2015,PARCUL NATURAL COMANA

Magura Zboiu face parte din Parcul Natural Comana,fiind inclusa in zona de management durabil.
Se afla la aproximativ 16 km sud-est de Parcul propriu-zis iar localitatea cea mai apropiata este satul semi-izolat Zboiu,aflat la 4 km vest.
Magura Zboiu are o suprafata de 106,5 hectare.Cele 10 lacuri ale rezervatiei fac din Magura Zboiu una din cele mai frumoase zone ale Parcului Natural Comana.Este o parere strict personala.
Din pacate,3 lacuri au fost concesionate,de-aici rezultand un mediu antropic agresiv,ostil,cu mediul inconjurator."Pescuitul sportiv"nu e chiar ce trebuie dar cum suntem tara spagilor rasare,buzunarul deschide buzunarul iar efectele secundare se observa in cativa ani.Mai nou,in Magura Zboiu au inceput defrisarile,sport national fraudulos.
Romania cred ca nu mai are nici o sansa de redresare.Dar este parerea mea si voi citi pe viitor acest post,daca am avut dreptate sau nu.Si cu ce "m-ar incalzi",daca as avea dreptate,daca si pe mine ma afecteaza,ca cetatean ce iubeste natura,la modul cel mai pur?
Dughenele de pe malul unor lacuri arata sinistru,ca niste veceuri un pic mai mari,in care pescarul sta protejat.Dar e tare aiurea,pentru ca dughenele nu au usi,ploaia,vantul fiind abonate clar acolo.De sus,dughenele arata urat in fotografie si in peisaj.In fotografiile de mai jos,am facut cateva cadre cu dughenele si cateva cadre fara.Apreciati la justa valoare.Ce-i drept,un singur lac are cotinetele astea,in numar de 20.
Sunt 10 lacuri,si spre capatul estic al acestei salbe se mai salbaticeste zona.Mie imi place foarte mult,imi dau o stare de nostalgie,de iubire,de calm,si as sta si cateva zile in acest tinut.
Este a treia oara cand vin la Magura Zboiu,prima oara cu Pictoru,exact anul trecut,a doua oara,in aceasta vara,cu o colega,iar a treia oara,pe 26 septembrie 2015.Daca si romanii ar fi mai civilizati,nemaiaruncand gunoaie,m-as simti mai bine si mai confortabil in tara mea,ca cetatean.Dar tot timpul trebuie sa ma feresc si sa gasesc locuri salbatice.Mie imi place Natura,nu oamenii prost-crescuti.
Tura integrala a lacurilor am realizat-o in 7 ore.