luni, 31 august 2009

COMANA 2009-IULIE-AUGUST

De localitatea Comana am auzit in urma cu un an,din revista "Formula As".Era un articol despre doi frati,de-acum celebri,Palamariu,care au construit terenurile de joaca pentru copii in aproape toate parcurile din bucuresti.cei doi oameni de afaceri spuneau ca aceasta localitate are comori cum ar fi delta si canalele sale misterioase precum si padurile nesfarsite.
m-am intrebat care delta...dupa un an de la citirea articolului,gandul de a ajunge la Comana ma framanta din ce in ce mai tare.de obicei,ce imi pun in cap,realizez.citisem pe un blog care se numeste"aer liber"ca la comana exista a doua delta a romaniei.deja nu mai rezistam.

aventura incepe in luna iulie.cobor din tramvaiul 25,la Eroii Revolutiei(ii spunea Pieptanari inainte).stiam ca acolo exista curse spre giurgiu.eu credeam ca trebuie sa cobor inainte de giurgiu,dar de unde sa stiu ca aceasta localitate nu e in drumul de giurgiu,ci trebuie sa cobori la o jonctiune si sa iei altceva.nu stiam nimic...

intreb oamenii daca mai sunt microbuze catre giurgiu si habar nu au unde e locatia de stationare a microbuzelor(am aflat dupa o luna).

era tarziu,11:30 si cineva imi spune sa il iau pe 25 si sa cobor la capat,adica la Progresu.ma urc iar in 25 si ajung la statia microbuzelor pentru comana.era ora 12 si 10 si la 12 fix plecase microbuzul.

intreb un taran cu sarsanale la ce ora mai e microbuzul de comana si imi spune:"mai e la ora trei".disper.

ce sa ma fac? eram deja pornit rau de tot.

intreb iar pe cineva:cum ajung la comana??

lumea care se duce la adunatii-copaceni imi spune sa iau microbuzul de aceasta localitate,apoi sa mai fac cu mana la ocazie.

opreste rata de copaceni (nu de adunatii-copaceni!!!) si dau 3 lei pana acolo.ma dau jos la statia asta si cineva imi zice ca sa astept,ca vine o rata de adunatii-copaceni..

ptiu! mai repede ajung in kargastan!!!!

in fine,vine rata si mai dau si pe aia 4 lei,dar pana la jonctiunea cu comana.e bine ca e un panou acolo care scrie ca"spre rezervatia comana".astept o ocazie.un satean ma incurajeaza"nu o sa te ia nimeni pentru ca nu esti de-al locului".

dupa 3 minute opreste unul cu un harb de dacie.merge nene si dacia de-acum 30 de ani!!!

ii dau si astuia 3 ron(sunt totusi 18 km).caldura e mare.ajung,printr-un noroc super-chior,la comana!!

e inceput de iulie,e canicula ,praf,bla,bla.iata prima imagine de la fata locului.raul pe care il vedeti se numeste neajlov.aici,la 23 august 1595,Mihai Viteazu i-a batut rau pe turci...
in stanga mea apar zidurile albe ale manastirii Comana.intru si dau de o mica harta care ne spune si despre Manastirea Basarabovo,din bulgaria.

intru un pic si in manastire.e putina lume.imi place culoarea albastra cu care e pictat plafonul.







ma indrept spre centrul comunei.aici gasesc ,la o intersectie importanta,o harta pe stanga.ea ne arata in ansamblu rezervatia si cateva trasee marcate ,si pentru biciclisti,si pentru drumeti.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu