miercuri, 4 mai 2011

IN LUNCA ARGESULUI SI PADUREA MISLEA,INTAI MAI 2011










In dimineata de intai mai m-am intalnit cu Dragos Szekely si am plecat spre Comana si Padurea Comana.Cu o seara in urma ma uitasem pe Google Earth in zona Gostinari,Mironesti,Padurea Mislea si vazusem ca sunt foarte atragatoare imprejurimile Argesului,chiar acest rau ce pare molcom,dar destul de adanc.Cum la Comana(padure)fusesem de 26 de ori in 2 ani,am schimbat planul.Precizez ca cu Dragos faceam pentru prima data cunostinta,cunoscandu-ne pe alt site,panoramio. Pe la opt treizeci am ajuns la Gostinari.Cum ajungem?Din centrul comunei Comana facem stanga,traversam "piata",apoi linia ferata,avand in dreapta halta jerpelita Comana.Ne inscriem pe un drum prafos,oblic dreapta,apoi tinem drept inainte,traversand o parte a Padurii Comana,care aici parca e mai plina de mister.Iesim din padure,apoi facem stanga,catre Gostinari.

Drumul e prafos,in mare parte si se numeste DJ 5A.La un moment dat se bifurca drumurile ,noi facem o bucla larga stanga,apoi coboram intr-o bucla larga dreapta si poposim pe malul drept al satului Gostinari.Pe malul stang sunt mai mult romani,pe malul drept,unde eram noi,plin de tigani.Diferenta se vede prin case,dar cred eu ca nu si prin ospitalitate.Ceea ce ni s-a intamplat a intrecut asteptarile mele.Nu aveam unde parca masina si am vazut un om robotind la poarta.Tigan.Am hotarat de comun acord cu Dragos ca sa bagam masina in curtea omului.Ne-a poftit cu mare placere.Am facut cunostinta:nea Portofel.

L-am intrebat:porecla sau....?

Porecla ,zise nea Portofel.Nepotii ranjeau la noi,niste copilasi de 7 anisori.Le-am dat niste banane.E bine sa fi generos!

I-am spus omului ca ne intoarcem la doua.

Iata-l pe nea Portofel.

Si Dragos in imagine:

Pornim pe malul drept,deci,care e abrupt,si cu arbusti desi si foarte teposi,pe care nu am reusit sa-i identific.Din cand in cand,cate o casa.Argesul,lenes,usor tulbure,ma atragea ca un magnet.Din cand in cand,zaream cate o peninsula sau insulita.Acum va las in compania pozelor de pe Lunca Argesului,dar si de la Padurea Mislea,aproape de cea de la Comana. Fotografile de mai jos sunt din Padurea Mislea.Am cautat mai multe informatii pe google,despre aceasta padure,inclusiv Mironesti si nu am gasit decat localizarea pe care o stiam oricum de pe Google Earth.Intr-un fel,e mai bine asa,e ca o protectie fara voie,a padurii Mislea.Daca s-ar cunoaste prea multe,iar s-ar perverti locul...Ceea ce pot spune despre Mislea este o combinatie minunata de jugastru,cu tei foarte inalt ,gros(ne-maiintalnit asa ceva),stejar american si carpen.
Dragos Szekely a contribuit la a-mi arata care e carpen si care e jugastru,fapt pentru care ii multumesc.

Nu sunt decat vreo 3-4 peturi,ceea ce e ok,as zice.Ii multumesc Domnului ca n-am vazut cocalari,o specie ce se inmulteste ca soarecii....

Iata pozele din Mislea:









2 comentarii:

  1. Ehee !!! Cipriane ce mai trece timpul !
    M-am uitat acum pe prima noastra iesire de acum 4 ani la Gostinari .
    Lasa ca vine toamna si bagam un munte !

    RăspundețiȘtergere
  2. nu contest:am mai imbatranit,ochii mei au vazut multe si munte si inchipuie-ti ca eu am mai venit pe aici de vreo 20 de ori!

    RăspundețiȘtergere