joi, 12 martie 2015

REZERVATIA BALTA NEAGRA,JUDETUL ILFOV,8 MARTIE 2015

Thibault Hock este un belgian cu care m-am imprietenit in urma cu cateva luni.El are o pagina pe facebook care se numeste Promenade Ilfovene ,dar si un blog.
Excursia din 8 martie 2015 a constat in vizitarea satelor Lipia si Balta Neagra si a lacului Balta Neagra,care se afla la nord de Bucuresti,la circa 60 km.
Balta Neagra face parte din aria protejata Natura 2000.Desi este o rezervatie,se arunca gunoaie,in cel mai pur mod romanesc cu putinta.Sa te fereasca Sfintii Parinti sa le spui satenilor de acolo sa nu mai arunce toate porcariile,ca te blesteama pe viata astia,sau poate nu scapi viu de acolo.
De aceea,eu si cu un amic,Dragos,cu care am fost la Balta Neagra in anul 2012,mai,ne-am propus sa adunam o parte din gunoaie,intr-o excursie cat se poate de proxima.
In dimineata de 8 martie m-am intalnit cu Dorli Giza,Thibault Hock,Gabriela Postolache,camarazi dintr-o tura anterioara prin paduri ,si am facut cunostinta cu noi amici de ture cum ar fi Luciana,Nicoleta ,frantuzoaica Virginie si profesorul de matematica,francezul Johann Cantebrou.
De la Piata Presei Libere am plecat cu maxi taxi 444,care costa 7 lei pana in Lipia.
Am observat ca satele astea mai au multe case traditionale cu pridvor si porti colorate in albastru sau verde.
Nu am vazut viloace de neam prost,ci case normale,unele mai vechi,altele moderne,dar placute privirii.
Curtile si gradinile sunt cochete,bine dichisite.Este spring time,ce naiba.
Vremea a fost senina ca zambetul dragutelor de doamne si domnisoare ,care au venit in excursie.
Viorelele si ghioceii dadeau de munca aparatelor foto,care mai de care mai DSLR-uri....
Am scos si eu sapuniera micuta si draguta,si am tras niscaiva cadre.DSLR-urile i-au tras un zambet ironic ,sapunierei mele,si au fugit ca niste ciute speriate,prin padure.
Padurea de aici se numeste Malu Rosu.
Balta Neagra ,lacul,are 0,32 km patrati sau 32 de hectare.Sper ca n-am spus vreo tampenie,sper sa fi transformat corect unitatile astea!
Pe malul misteriosului lac se afla ceva gunoaie,destul de urate ca aspect.Daca  ar fi trait Carl Gustav Jung,as fi dorit sa-mi trimita un email cu raspunsul la intrebare:"domnule Jung,de ce arunca romanii gunoaiele pe jos???"(poate si pe sus,mai stii).Mintea mea proasta imi depaseste imaginatia si raspunsul.Eu nu pricep nici pana in ziua de astazi de ce se arunca gunoaiele,in special in Natura ce ne oblojeste ca pe niste sugari.
Excursia a iesit din amorteala din clipa in care am scos din rucsac o lopata mica.Toti erau atintiti cu ochii spre mine.Devenisem ciudatul grupului.M-au intrebat fetele:"ce faci cu lopata aia??
Raspuns:"am devenit pseudo-agricultor,fac agricultura de bloc,si am nevoie de pamant pentru rasaduri.
Apoi am cules leurda si am mancat din ea vreo 3 zile.
Excursia s-a incheiat pe la ora  17 ,cand am luat din nou maxi-taxi,spre Bucuresti.
Thibault mi-a adus din Belgia niste beri facute de catre calugarii unor manastiri de acolo,foarte bune.
Excursiile lui sunt foarte odihnitoare,dupa 10 km parcursi prin paduri reusind sa adorm lemn,acasa.






































Un comentariu: