marți, 21 aprilie 2015

2% DIN IMPOZITUL PE VENIT,PENTRU "VIITORPLUS"

Dupa cum stiti,in fiecare an,prin aprilie,mai ,aveti posibilitatea sa redirectionati 2% dim impozitul pe venituri,catre o fundatie,asociatie non-profit,club turistic,alpin etc.
Avand in vedere ca am fost voluntar la "ViitorPlus" timp de 3 ani,am decis ca si anul acesta sa optez ca cele doua procente din impozitul pe venit sa se duca spre cei  ce fac intr-adevar treaba.
Daca marele Club Alpin Roman  nu s-ar fi certat intr-una,de vreo 5 ani incoace,intrind in zona penalului ,a veleitarismului si mahalagismelor,as fi  ales sa dau doi la suta pentru el.Dar e o vorba,ce suna cam asa:"cine seamana vant,culege furtuna"...
Deci,puietii crescand ,acolo pe unde VP-ul i-a plantat,padurea inaugurand,in urma cu un an,la Dragos-Voda,Calarasi,Atelierul de Panza mergand foarte bine,cu multe sacosele vandute,Crosul Padurii luind amploare,prin participarea multor alergatori,atunci,eu de ce n-as fi contribuit,ce-i drept ,modest,cu cei 2%?
Da,am decis sa fac acest lucru pentru "ViitorPlus" pentru ca este asociatia mea de suflet si pentru ca proiectele la care si eu m-am implicat,cresc,an de an.
2% din impozitul pe venit nu este greu sa-i virati.
Daca lucrati cu cotract de munca,veti completa Declaratia 230.
Daca desfasurati o activitate independenta,completati Declaratia 200.
Apoi o trimiteti la Administratia Financiara sau ONG-ul respectiv se va ocupa de acest aspect.
Ajutand fiecare cu modestul doi la suta,ne ajutam,pe noi,romanii.
Curaj!

5 comentarii:

  1. Bună idee, Ciprian!

    Cei care doresc detalii despre cum se direcţionează 2% pentru Viitor Plus pot citi aici:

    http://www.viitorplus.ro/doilasuta

    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna idee cu linkul,Adrian.oricum ar fi,mi-am facut datoria si pentru anul asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ştii cumva la care sediu al ANAF, sector 2 trebuie depus formularul 230?

    Teoretic în Rosetti se lucrează cu persoane juridice, ca persoana fizică părând logic să merg în Avrig. Dar la cât de "organizate" sunt instituţiile statului... :)

    PS: Anul viitor sper să fiu pe fază când se organizează Crosul Pădurii. Anul acesta l-am ratat din păcate.

    RăspundețiȘtergere
  4. La prima intrebare ,din pacate,nu stiu sa-ti raspund,dar la a doua ,da,pentru ca tin legatura cu staff-ul VP,cu o parte din ei,si te voi informa pe email sau voi face o informare publica cu privire la cros.mie mi s-a depus formularul la adm fin de sector,dar eu locuiesc in 6,asa ca...te poti implica in proiecte cum ar fi Padurea Copiilor,pe viitor,daca vrei.oricine e binevenit.

    RăspundețiȘtergere
  5. daca vrei sa dai 2%la VP,atunci iti voi da telefonul unui tip ce se ocupa cu transportul plicurilor 230 si 200,catre institutiile sus-amintite.dar asta e,ca nu stiu unde vrei sa redirectionezi.

    RăspundețiȘtergere