marți, 12 mai 2015

LACUL COCIOVALISTEA(VLASIA)SI PADUREA DUMBRAVENI,10 MAI 2015

Duminica ,10 mai 2015,am urmat Promenadele Ilfovene,intr-un nou periplu in judetul Ilvov.
Lacul Cociovalistea sau Vlasia se afla la 27 km nord de Bucuresti,bineinteles,in linie dreapta.
Miscarii "Promenadelor"i s-au alaturat oameni provenind din mai multe tari precum Franta,Anglia,Belgia.
Dupa cum vad ca merge treaba,vom avea in aceste excursii mai multe nationalitati,ceea ce nu-i rau,fiind astfel niste mici ambasadori turistici ai Romaniei,pentru strainii ce nu mai vor betoane si sticla.
Am fost 10 excursionisti,5 venind cu jeepul lui Simon iar 5 cu maxi-taxi.Pentru acest obiectiv natural putem pleca de la Piata Presei Libere,cu unul din microbuzele de Caciulati,Moara Vlasiei.Biletul costa aproximativ 6 lei/dus.
Lacul Cociovalistea este flancat la nord-nord-vest de Padurile Vladiceasca si Snagov,la sud-vest de Padurea Dumbraveni iar la sud ,de satul Caciulati.La est este camp.
Am urmat vreo ora,spre nord,linia C.F.dezafectata,Bucuresti-Snagov.
Mi-aduc aminte ca ultima data cand am mers cu acest tren a fost august 2002,cand am fost cu cineva la Complexul Snagov.Minunate locuri,si se ajunge si rapid,ieftin... Frumosul este peste tot in Natura,trebuie sa il doresti.
Ceea ce nu mi-a placut la aceasta excursie a fost intalnirea neasteptata,dorita,cu Prima Evadare,concurs de MTB,destul de dur.Trebuia sa ne dam mereu la o parte din calea ciclistilor care nici macar nu te atentionau,unii venind si din spate.Am facut la un moment dat stanga,pe un tapsan,de unde am zarit lacul si asa am scapat de agresivitatea mtb-istilor.
Nu voi putea sa particip niciodata la astfel de concursuri pentru ca nu le inteleg si nu le plac.Fiind si foarte multi ani la Clubul Alpin Roman,unde nu exista participarea la competitii,nu mi-am dorit sa fac sport decat pentru mine.
Va las in compania fotografiilor.














































6 comentarii:

  1. Te contrazic intr-un fel, cu privire la Prima Evadare. Acum vreo 10 ani am participat si eu la concurs. Ghicesti cine organiza competitia? Nici mai mult nici mai putin decat Clubul Alpin Roman... Nu stiu cum mai stau lucrurile in prezent dar atunci asa era.

    Legat de agresivitatea biciclistilor, este posibil sa ai mare dreptate. Totusi, eu sunt de parere ca cei mai agresivi sunt cei care fac performanta si se lupta pentru premii. Ceilalti, desi intr-o forma destul de diferita de cea practicata de tine, pur si simplu se bucura de o iesire in natura.

    Deci, daca se poate, te rog sa nu tragi in biciclisti! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Adrian.Chiar nu trag in nimeni,nici la propriu, nici la figurat.Cand mai scriu ,din ce observ ,despre romani,scriu la modul general.Ar trebui de-aici inainte sa exemplific clar,in aceste mici scrieri,exact ce mi se intampla.Nu sunt toti romanii la fel.Spre exemplu.un ciclist de la P.E.a cazut in fata mea si bineinteles ca noroiul a sarit si pe mine.Da,stiu ,nu-i problema,am detergent acasa,care costa si ala,dar un "ma scuzati" nu a zis.in fond,P.E.e un concurs iar noi suntem fiinte umane formate din acelasi aluat.daca un ciclist da peste mine,el e format,ca mine,din oase,muschi etc.dar oare se gandeste el la asta,sau este prea "excitat" de concurs,in acea clipa?imi doresc sa ma intelegi corect,si nici eu nu vreau sa ies basma curata din mica polemica:atentia trebuie sa existe si din partea ciclistului si din partea mea.nici ciclistului nu i-ar placea sa intre un motciclist ,in el sau o masina.
    in privinta C.AR.ului,pui degetul pe rana,pentru ca cel care intr-adevar a organizat P.E.a facut matrapazlacuri grosolane in acte,iar eu nu stiam asta,exact pe vremea cand ocupat o mica functie la C.A.R.Hmm,ironia sortii este ca voi ati primit chitante iar respectiva persoana si-a cam insusit banutzii,nu putini.Scandall asta se pare ca se judeca acum.Mi-ai amintit de oameni care vroiau sa faca din C.A.R.un club de yachting si ciclism....Brrrr,ce cosmar.
    In privinta sportului,eu merg pe munte,mare,jungle,Comane,paduri,de placere,ca multi altii.Pentru mine,competitia este doar cu mine insami.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu vreau să mă transform în avocatul PE, că doar o avea şi competiţia asta păcatele ei.

    Ideea e că, în ciuda terenului impracticabil care m-a făcut să abandonez când am participat, am păstrat amintiri plăcute de la competiţie. Din acest motiv sunt tentat să caut cu lumânarea părţile frumoase sau utile ale concursului.

    Nu ştiu dacă s-o fi păstrat obiceiul dar, dacă s-a păstrat, mi se pare o treabă bună ca voluntarii PE să aduce gunoaiele de pe traseu înainte de competiţie. În acest fel comunităţile locale, leneşe, sunt ajutate să nu se îngroape în Gline locale.

    La fel, mi se părea în regulă faptul că, prin regulament, participanţii puteau fi penalizaţi sau descalificaţi dacă aruncă gunoi pe traseu sau dacă nu se comportă OK faţă de concurenţi, oficiali şi orice altă persoană întâlnită pe traseu. Pornind de aici, probabil că ciclistul pe care eşti supărat ar fi fost descalificat dacă s-ar fi aflat că nu a avut un comportament tocmai potrivit. Sunt de acord cu tine că era firesc să-şi ceară scuze. Faptul fusese consumat dar urma să fie perceput cu toleranţă dacă greşeala (neintenţionată) era recunoscută.

    Un alt argument pro-PE este faptul că amândoi cunoaştem, direct sau "la mâna a doua", cel puţin un concurent obişnuit să participe la concurs.

    Până la urmă ai tras concluzia corectă, nu sunt toţi participanţii la fel. Apreciez faptul că, dincolo de elementele care te supără sau care nu se potrivesc cu sistemul tău de gândire, nu generalizezi şi nu "tragi" într-o categorie sau alta.

    Despre CAR nu prea am cuvinte. Ştiu că sunt ceva scandaluri în organizaţie şi, în ciuda faptului că nu am fost membru, nici nu m-a vizitat vreodată intenţia de a mă înscrie, îmi pare rău pentru ele. Preferam să rămân cu ideea că în CAR se adună cei mai buni alpinişti ai ţării şi că aceştia, din când în când, reuşesc câte o ascensiune pe un traseu la care montaniarzii de rând probabil nu vor ajunge niciodată (de exemplu, relativ recenta reuşită a aripii maghiare pe Eiger, dacă îmi amintesc corect).

    Cât despre competiţie în general, în principiu sunt de acord cu tine. Totuşi, performanţa personală poate fi mai uşor îmbunătăţită dacă alergi, pedalezi, urci pe munte sau te plimbi prin păduri în grup. Întâmplarea face că duminică am participat la proba de 10500 m din cadrul semimaratonului şi, motivat de mulţimea de alergători din jurul meu, am scos un timp mai bun decât speram. Am constatat astfel, odată în plus, că are şi competiţia farmecul ei.

    Că de cele mai multe ori alerg sau merg pe munte neimplicat în competiţii e la fel de adevărat. Dar, dacă m-aş simţi suficient de antrenat şi aş reuşi să elimin nişte piedici mai mici sau mai mari, nu aş refuza o participare la Azuga Trail Race sau altă cursă de alergare montană mai puţin tehnică. Chiar visez de anul trecut la cursa asta. :)

    Cu câteva săptămâni în urmă te nimerisei în Pădurea Cernica în timpul unei competiţii de alergare. Deşi nu eram acolo, mă bucur că, din câte îmi amintesc, nu ai avut nimic de reproşat acelui eveniment.

    E adevărat că, dacă ai fi interacţionat accidental cu un alergător, "lupta" s-ar fi purtat de la egal la egal, nu ar fi fost un "meci" în care ar fi câştigat partea care are fier mai mult (mai exact bicicleta în dauna biciclistului şi a drumeţului lovit).

    Oricum, dacă n-aş fi mai puţin deschis la nou, leneş şi destul de puţin sociabil m-aş băga şi eu la turele astea sub genericul Promenade Ilfovene. În ciuda diferenţelor de opinii pe unele teme, o spun fără intenţia de a măguli pe cineva, turele PI par foarte faine dacă mă orientez după textele tale şi după fotografiile făcute de participanţi.

    Hai că am scris cam mult! :)

    Pace!

    O zi faină!

    RăspundețiȘtergere
  4. Poti veni oricand la Promenade Ilfovene dar si la "Exploreaza Parcul Natural Comana".Am creat acolo o pagina care se numeste asa iar excursiile sunt publice si gratuite.Fotografiile sunt in mare parte ale mele,deci tot ce vezi cu copyright este facut de mine.

    RăspundețiȘtergere