marți, 15 decembrie 2015

AMINTIRI DIN EPOCA DE PIATRA-"COMBINATOR SI OM CU DOUA FETE"-EPISODUL 1

Astazi inaugurez o noua rubrica ,pe acest blog,care se va numi"Amintiri din Epoca de Piatra".
Pe scurt ,voi scrie clar si explicit despre ce nu-mi convine mie,ca cetatean roman,locuitor in acest Bucuresti,si-n aceasta patrie si despre cum se comporta cei din jur,fata de mine sau fata de societatea asta bizara..Eu am insa certitudinea ca nu vorbesc singur,si chiar daca sunt citit fie si de zece cetateni,ma simt multumit.
Voi incepe cu ce-i mai nasol,adica cu un "feed-back"negativ la adresa mea,fara acoperire insa,pentru ca cine l-a emis nu a stat cu mine,nu ma cunoaste decat superficial,si nu mi-e prieten.
Asadar,alaltaieri primesc un mesaj de la un "prieten de munte",mesaj care a sunat asa:"Hai pe munte".
Grozav,mi-am spus,dar de unde atata dinamism la M?"
Il sun pe M care imi tranteste urmatoarele:"esti un combinator,om cu 2 fetze si nu esti om de munte".
Sa le luam pe rand.Fratilor,ajutati-ma,nu stiu ce inseamna combinator,eu nu folosesc acest jargon,sunt intr-un impas,generatia mea nu prea vorbea asa.Daca nu m-ajutati,il voi suna pe fi-miu,poate imi explica el.
Om cu 2 fetze.Bun,uite,eu lucrez in vanzari de 11 ani si ceva,si am vazut muulta lume.In viata mea n-am vazut om cu o singura fatza,toti,dar toti aveau sapte mii de fetze,toti erau "unsi cu toate alifiile".Parerea mea sincera este ca numai Iisus Hristos are o singura fatza,atat.
La faza cu anti-om de munte mi s-a dat knock-out-ul final.Am realizat ca trebuie sa faci optmiari ca sa fi om de munte,sa vii neaparat in Voluntari ,ca sa fi om de munte,si sa asculti de liderul sor dictator,ca altfel te ia mama dracu.Astfel,am realzat ca oamenii vin si pleaca din viata ta,si numai alora de le convine asa cum esti,numai alora le vor prii excursiile tale,tabieturile tale,mofturile tale sau gandurile si actiunile tale.Am inteles:focul nu se stinge cu foc,deci disputele nu se sting cu dispute.Cine ma iubeste,ma urmeaza,cine nu,nu.
M mai mi-a spus ca sunt "pe interes".Pai ce om nu e fratilor,"pe interes",pe lumea asta?Si,revin:ce interes as avea ca eu,Ciprian T,sa vin de la mama naibii,dinDrumul Taberii,pana in Voluntari,ca sa plec,mai apoi,pe munte?Nu am tren,nu am mocanita?ca doar nu sunt taranul cu maserratti.
Si,daca am un interes,nu am voie sa merg pe munte cu cine doresc eu?

2 comentarii: