marți, 15 martie 2016

DE CE NU MAI PROGRESEAZA ROMANIA

Ati auzit cu siguranta de cartea "De ce e Romania altfel",scrisa de istoricul si scriitorul Lucian Boia.
Desi a fost zdravan injurat de romani,in general de romanii pseudo-nationalisti,pseudo-patrioti,scriitorul acesta are dreptate in tot ceea ce scrie,chiar daca se spune ca el traieste la Paris.
Eu nu traiesc la Paris,insa voi scrie astazi patru motive personale,adevarate ,care ma fac sa cred cu tarie ca tara mea nu va mai progresa decat atunci cand copiii nostri,mici acum,vor fi de varsta mea actuala.

1.Tzeapa angajatorului roman

De 12 ani lucrez in domeniul asigurarilor.Au fost si castiguri foarte bune dar si castiguri foarte proaste.Ma refer aici la bani.In ultimii 2 ani,din cauze pe care le voi preciza la punctul 2,castigurile mele din asigurari s-au redus ingrozitor.
Spre ultimul trimestru al anului 2015 am decis sa ma inscriu la cursul Societatii Ghizilor si Liderilor Montani din Romania,acest curs fiind ca un master al activitatii mele montane,de-a lungul a 30 de ani de munte.
Acest curs este pentru mine,cel mai bun din Romania,dar cel mai scump.Facand foarte greu fata cu banii,m-am decis ,la inceput de decembrie 2015,sa ma angajez la un call-center,part-time,in sectorul 1,la mama dracu,pe langa Ambasada Chinei.Repet,eu sunt persoana fizica incadrata fiscal,am o meserie care se numeste broker de asigurari,am examenul dat si luat la Institutul de Management in Asigurari(I.M.A.),deci activez in domeniul asigurarilor.
La call-center mi-a placut mult,ca stateam pe scaun si dadeam telefoane la potentialii clienti din toata tara.Cum lucrez in vanzari,imi placea sa vorbesc,fie si telefonic.Sefa mea mi-a pus contractul in fata,l-am semnat,am fost de acord.In luna decembrie 2015 se termina proiectul,si mi s-a comunicat ca la inceputul lui 2016 vom lua craitarii.Suntem in 15 martie 2016,fratilor,si eu banii nu i-am vazut de la aceasta firma de marketing research.Basca,atunci cand am incheiat contractul in dublu exemplar,evident,ambele pagini mi s-au luat de sub nas,eu neavand o copie.Ce seriozitate este asta ,nu stiu.Nu sunt tzatza,sa merg la Inspectoratul Teritorial al Muncii,sa ma plang ca o firma de cacat nu mi-a dat salariul pe zilele lucrate.Mai ales cand vad mutrele alea sinistre de functionari.Am sunat de 4 ori la firma de marketing si mi s-a spus mereu ca "o sa primesti banii".Iata deci,"seriozitatea angajatorului roman".

2.Tzeapa sub-umanilor pe numele lor ilie carabulea si dan adamescu

Cinci ani de zile am lucrat la astra asigurari.Parea o firma serioasa.In 2011,prin eforturile mele strict personale,am avut un portofoliu de clienti ce atingea cifra de 300.Pana intr-o zi,cand nemernicul de adamescu,nu stiu ce n-a platit,la nu stiu ce firma.Suma era fabuloasa,in euro.acest adamescu este inchis,dar pe mine cu nimic nu ma incalzeste,eu am pierdut 180 de clienti si peste 2000 lei/luna.
Un alt parnaias ordinar,fost militian,pe nume carabulea,este inca patronul de la carpatica asigurari.
A fost recent arestat,impreuna cu fiul sau,pentru o tzeapa de 70 milioane euro.
Iarasi,imaginea mea ,ca broker senior de asigurari,este terfelita,din cauza acestui sinistru ,fost militian.
Am facut asigurarile de locuinta,la carpatica,la un intreg bloc de locuinte,aflat in Piata Romana.
Toti de acolo nu mai au incredere,nu mai vor sa reinnoiasca nici un contract.Deci tot eu pierd.
Cine sunt blestematii astia,nu cumva adamescu si carabulea?Si,cu cate "victime"?Sunt ei oare niste maturi responsabili?Ei bine,normal ca nu sunt.

3.Taierile ilegale din padurile Romaniei.

Sambata ,12 martie 2016,ma aflam in Parcul Natural Comana,rezervatia de ghimpe(ruscus aculeatus).
Este,cred,a cincizecea oara(50)cand dau nas in nas cu criminalii de padure.Fratilor,acesti cetateni sunt i-res-pon-sa-bili,ei nu vad decat banutul lor,nu vad consecintele dezastrului.Basca,daca te iei de ei,ii fotografiezi,le spui cu frumosul,te omoara la propriu,criminalii astia de paduri.
Vreti sa stiti ce a spus Camera de Comert Americana ,despre Noul Cod Silvic romanesc??
Dau copy-paste,dintr-un articol de pe site-ul emunte.ro:


Noul Cod Silvic, venit la propunerea a 127 parlamentari PSD, a fost avizat favorabil de către deputații din Comisia de Mediu și din Comisia de Agricultură și va primi votul final săptămâna viitoare.
Modificarea, după șase ani, a Codului Silvic a întâmpinat numeroase critici din partea opoziției, dar și a reprezentanților Camerei de Comerţ Americane din România (AmCham), care s-au arătat “profund îngrijoraţi” de faptul că schimbările nu vor descuraja defrişările ilegale, care au adus prejudicii de miliarde de euro, şi ar putea să înrăutăţească situaţia românilor aflaţi în zonele predispuse la inundaţii şi alunecări de teren.
Părerea americanilor de la AmCham este împărtășită și de fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Lucia Varga.
Principalele modificări care au iscat controverse se referă la excluderea din fondul forestier naţional a jnepenişurilor, a păşunilor împădurite şi a perdelelor forestiere de protecţie. Opoziția și investitorii americani susţin că o astfel de modificare va încuraja defrișările, fără a mai exista obligativitatea compensării suprafeţei scoase din fondul forestier, conform gandul.info. Cu toate acestea, ministrul delegat pentru Ape și Păduri, Doina Pană, consideră că a fost eliminată doar dubla definire. Potrivit ministrului, este suficient ca cele trei categorii de terenuri să fie incluse în categoria de păduri, nu şi în fondul forestier naţional.
O altă modificare care a generat ample nemulțumiri este şi cea prin care România va fi obligată să împădurească doar un milion de hectare până în 2030, adică jumătate faţă de actualele prevederi din Codul silvic.
”Uitându-ne cât s-a împădurit până acum, după raportul curţii de conturi, nu are rost să punem cifre neviabile. N-am nimic împotrivă să votăm 2 milioane ha până în 2035, dar sunt cifre neviabile”, a explicat Doina Pană, conform sursei citate.
Proiectul noului Cod Silvic a fost iniţiat de 127 de deputaţi şi senatori PSD. printre susținători se află mai mulţi miniştri care sunt şi parlamentari, inclusiv premierul Victor Ponta, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, ministrul Economiei, Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, şi ministrul Muncii, Rovana Plumb.
Singura initiativa buna pe care am facut-o a fost aceea de a trimite pe site-ul plantamfaptebune.ro locatia defrisarii,ziua in care criminalii au defrisat,si rezervatia,coordonatele GPS.Mai mult de atat,ca "smplu cetatean",eu nu pot face..

4.Cartierul Drumul Taberii

Cu exceptia a cativa ani in care am locuit in alte parti,cartierul acesta face parte din viata mea.
Cartierul a devenit ,dupa parerea mea,cel mai sinistru spatiu de locuit,bucurestean.
Parcul cel nou este mega-antropizat,basca s-a dat in folosinta la 3 ani dupa data limita normala de dare in folosinta;
Catierul este cel mai plin de praf cartier,cel mai mizerabil si cel mai inghesuit posibil.
Spatiile "de joaca"pentru copii sunt facute la misto,mici,imbacsite,de parca acesti copii n-ar fi investitia in viitorul Romaniei.
De metrou ce sa mai zic,o megalomanie prosteasca,sinistra,care are o intarziere de cel putin 4 ani.
In fiecare zi sunt nevoit sa inconjur un gard sinistru,iar daca treci pe langa el ,si nu esti atent,oricand iti poti sfasia hainele,ca plasele alea de otel ies in afara.
Stopurile nu merg,trebuie sa te asiguri de paispe mii de ori,ca retardatii cu bolizi nu vor sa opreasca.Din cate stiu,atunci cand nu merge stopul,pietonul are acces la trecere,nu invers.
In cartier toti copacii sunt ofiliti,sunt pusi la misto.
Masinile r.a.t.b.merg foarte greu,pana iesi din oras,zaci cu telefonul sau o carte in mana,sau mai bine mergi pe jos.
Asta am vrut noi in 1989?
Nu cred.
Voi continua cu scrierea acestor observatii care fac parte dintr-o realitate foarte trista.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu