duminică, 29 mai 2011

MUCHII SUDICE FAGARASENE,20-22 MAI 2011,PARTEA A DOUA


Cortul l-am montat pe culmea sudica Bouretu,pe la 1900 metri,chiar pe creasta,intr-un loc cu iarba grasa si palcuri cu jnepeni.Dincolo de creasta,spre nord,zaream salbateca vale Leaota.
Am topit zapada pentru a face niste ceaiuri.
Noaptea a plouat vreo 3 ore,cred.Temperatura minima a fost de 4 grade Celsius.
Pe 21 mai 2011,pe cand unii asteptau sfarsitul ...lumii...noi asteptam ziua Sfintilor Constantin si Elena.Cuiva drag trebuia sa-i dau telefon,sa-i zic "La multi ani!",dar semnalul gsm luase o pauza.
Ziua se anunta cu vreme cam proasta si chiar asa a fost,as zice,mai degraba,capricioasa.Rafale de ploaie care tineau juma de ora,erau intercalate cu raze de soare puternice.Asa a tinut-o toata ziua.Noroc ca mai mergem si noi prin munti si stim capriciile lor!!!
Deci,tineam creasta spre nord-vest,mergand spre primul obiectiv inalt,Musetescu-2495 metri(rog,nu confundati cu Museteica).
Iata deci,DOVADA celor 2 varfuri de 2500 meti si a celor 4 varfuri de 2400 metri,atinse pe 21 mai 2011.
De fapt,dovada de iubire a muntilor sau a oamenilor ramane,undeva,in suflet,cum s-ar spune,iar cei ce o primesc ,uneori o inteleg mai greu sau deloc.Aici,singura dovada de iubire este ca tebuie sa-l tinem curat,pe el,munte,pentru a se bucura si altii.

Varfurile Dara,Hartopu si Musetescu sunt niste platforme montane largi,situate la altitudinea de 2500 de metri.Aici nu sunt izvoare,nici marcaje,iar fiecare varf are cate o "momaie" care localizeaza varful respectiv.

E usor de ajuns pe ele,nu sunt tehnice,nu trebuie coarda,coltari sau piolet.

Iarna insa,traversarea din Varful Dara catre Muchia Dara,pe care am fost si noi,necesita coltari,piolet,poate o cordelina pentru asigurare.Muchia Dara formeaza un unghi de aproximativ 90 de grade,atunci cand ia directia varfului Dara.

Vizibilitatea e super,se vede Moldoveanu,Vistea,Urlea,Fundu Bandei,Hartopu Ursului,Galbenele,Slanina,dintr-o alta perspectiva.Totusi,trebuie sa fi acolo,ca sa vezi cu mintea ta senzatiile.

Noi am mers 8 ore,intorcandu-ne pe acelasi traseu ,pentru ca mi-a fost rau,plecand "de-acasa" cu gripa,dureri de cap,ameteli,febra,nas infundat,dureri in gat.

Cu toate astea,am urcat varfurile mentionate,iesindu-ne "planul",mai putin Urlea,Fundu Bandei.

Pe la patru dupa-amiaza eram la cort,cand din nou a inceput sa ploua "cu galeata".

Un comentariu:

  1. parca era un punct albastru pe V Zirna! tu ce ai gasit in teren? pina unde o urca? oare spre ref Zirna?
    Vad ca nici vremea nu v-a ajutat prea mult, oricum ati avut vizibilitate suficienta pt poze. Chiar sint poze valoroase!

    RăspundețiȘtergere