miercuri, 25 mai 2011

MUCHII SUDICE FAGARASENE,20-22 MAI 2011-PARTEA INTAI


Am plecat spre Muntii Fagarasului,vineri,20 mai 2011.Ruta a fost Bucuresti-Campulung Muscel ,cu trenul apoi Campulung-Corbi-Slatina(de Arges)-Baraj Vasalatu-Valea REA-Gura VAIILOR,cu autoturismul prietenului Cristi Seitan.
Biletul de tren accelerat a costat 56 de lei dus-intors.A mers foarte incet de la Golesti pana la Campulung,dar per ansamblu a facut 3 ore.Gara aceasta mi se pare total neingrijita;nu vreau sa acuz pe nimeni,sau sa atac pe cineva sau ceva,nu mi-e stilul ,ii las pe altii.Pe blogul personal sunt numai constatari personale din "teren",adica ceea ce vad eu...Iata cateva poze:

Cand am ajuns la Corbi ,Seitan a avut buna idee de a vizita Manastirea Corbii de Piatra,locas de cult cu totul deosebit,aparte,in tara noastra ,in primul rand pentru ca are cea mai veche pictura de la noi,apoi este o "monastire domneasca",mostenitoarea fiind matusa lui Neagoe Basarab,care deschide manastirea,cu hramul Adormirea Maicii Domnului,la 23 iunie 1512.Marele istoric Nicolae Iorga afirma ca acest locas de cult are cam 1000 de ani vechime!

De la Campulung Muscel la Slatina,drum de serpentine,asfaltul a devenit un fel de obraz plin de gauri ,"cratere";practic,faci slalom printre aceste obstacole.Nu este exagerare,iar e o constatare,asta e ,spre disperarea "dusmanului de clasa" nu ma pot abtine,scriu ceea ce observ si vad.Barem eu imi asum libertatea asta....
Ajungem la Baraj Vasalatu in jurul orei 11.E cald ,frumos,sunt cam 17 grade .Daca deschideti harta lui Beleaua,veti observa....lipsa acestui baraj.Apare doar Balta Pojarnei,ceva mai in amonte. Sa ma iertati,din nou e o constatare....
Seitan a adus o harta in plus,si,comparandu-le ,am realizat treaba asta cu lacurile de acumulare.
Deci,dezinformatul de mine credea ca exista un singur lac,si anume Balta Pojarnei."Dimap"(ceva scris de niste unguri...)m-a lamurit.Uitati aici imagini cu Vasalatul,situat pe Valea Rea, vale care,in "vizorul "meu pare atat de atragatoare,incat as reveni cam la 2-3 saptamani.Merita toti banii si toate ploile luate !!
De la baraj mai sunt cativa km pana la bifurcatia vailor Rea cu Zarna.Lasam aici masina si pe la 12 pornim pe Valea Zarna,spre dreapta.Mergem 4 km pe aceasta vale si intalnim pe stanga un sleau de taff.Il urcam.E foarte innamolit si destul de inclinat,la vreo 45-50 de grade.Pe masura ce inaintam,ni se deschid perspective:spre sud est apar Coltii Cremenii si o parte din creasta Iezer-Papusa,cu varfurile Iezerul si Rosu.Sunt inzapezite.


Un comentariu:

  1. Cipriane, tura asta e facuta foarte rar de catre pasionati! Felicitari, pacat ca nu ai pus pozele si pe picasa(acolo se mai poate comenta mai mult). Sper ca ti-a "tinut" bine spatele cele 2 izoprene

    RăspundețiȘtergere