vineri, 5 aprilie 2013

REVENIND LA CLUBUL ALPIN ROMAN,SECTIA BUCURESTI

Scurt istoric

La data de 18 martie 1934,cativa entuziasti ai muntelui,au infiintat Clubul Alpin Roman,asociatie sportiva de promovare a alpinismului,si miscarii pe munte,la modul general.C.AR.reprezinta cea mai veche asociatie non-profit si apolitica ,din tara noastra,care a promovat si promoveaza sportul sus-mentionat.
In anul 1948 ,un an macabru pentru tara noastra,C.A.R.-ului i s-au confiscat toate propietatile de catre comunisti iar libertatea catararii nu a mai fost ca inainte.
In anul 1990,in 15 ianuarie ,se reiinfiinteaza CLUBUL ALPIN ROMAN.avand personalitate juridica si pastrand aceleasi caracteristici de asociatie apolitica si non-profit.
La 16 ianuarie 1991 il cunosc pe Nicolae Baticu,personalitate marcanta a alpinismului romanesc,fost presedinte al C.A.R.,si ma inscriu ca simplu menbru.
In 1996,dupa absolvirea facultatii de finante-banci,sunt ales cenzor al Clubului Alpin Roman,functie pe care am detinut-o pana in anul 2006.
Dupa campionatul mndial de escalada in gheata,tinut la Busteni,certurile dintre membrii Comitetului Director precum si interesele unor membri,m-au facut sa parasesc C.A.R.
In toti acesti ani,intre 2006-2012,vrajba a fost foarte mare si rabufnirile de orgolii ,la fel.
Fiecare se credea mai bun decat alt coleg,insa o mica parte din oamenii clubului au facut si construit,concret,ceva.
As spune ca domnii Eugen Popescu,Mihai Pupeza,Mircea Sandulescu,Dan Vasilescu,au repus clubul pe picioare,insa o parte din mai tanara generatie nu a vrut si nu doreste sa inteleaga acest lucru.
Timpul a trecut ca un tavalug peste noi toti si ,intr-un moment destul de mare de reflectii,cugetari,am decis sa redevin membru.Asta s-a intamplat ieri,4 aprilie 2013,cand la sedinta de joi,am fost sustinut cu 2 semnaturi de domnii Mihai Cernat si Cristi Cuturescu,carora le multumesc.
Am fost propus sa redevin cenzorul C.AR.,insa mai este de trecut un hop,cel al Adunarii Generale.
Eu ii sustin in continuare pe urmatorii,pentru Comitetul Director,si anume:
il sustin pe Eugen Popescu,Mircea Sandulescu,Cristi Cuturescu,Mihai Cernat(si pentru presedintie),Dan Vasilescu.

Un comentariu: