miercuri, 22 iunie 2016

DURANKULAK 2016(18-20 IUNIE),BULGARIA

Dimineata de 18 iunie 2016 ma gaseste in drum spre strada Brasov,(cartierul Drumul Taberii),punctul de intalnire cu Atzipic.In acest drum al meu,carandu-mi greutatea rucsacului,doi cetateni,stand pe o banca si scuipand coji de seminte,imi spun exact asa:"prostii raman acasa sa munceasca iar desteptii pleaca la mare sau la munte".Nota mea este urmatoarea:
1.Prostilor nu este bine sa le raspunzi,la provocari prostesti care decurg dintr-o mare plictiseala si lipsa de educatie,fie ea si civica;
2.Daca tot va cosiderati prosti,inseamna ca jucati in liga lor.Aici am cel mai bun exemplu,pe "Tata Puiu" si fotbalistii "sai".Ei da,joaca in liga anti-profesionista.
3.Odata eram si eu ca voi,fara a-mi creiona,la propriu si figurat ,viitorul.Sorry,cetateni,eu joc intr-o alta liga,aceea pe care voi ati spus-o mai sus.Cu creionul si agenda in mana mi-am scris ce obiective am de gand sa fac,ce business mi-ar placea sa practic cel mai mult.Nu putem fi toti inregimentati intr-un sistem,suntem diferiti total.La naiba,ce e greu de inteles?Precizez ca nu scuipam seminte pe banca,ca vorba aia,de-aia ai parinti,sa-ti mai spuna ce si cum.
La capatul celalalt al acestei capitale europene,Adina o patea si ea,sub o alta forma:asteptandu-ne pe o banca,la Piata Unirii,un bolnav psihic se masturba langa ea.Atunci cand am preluat-o pe Adina,au aparut discutii in contradictoriu:"de ce n-ai chemat Politia?""Politia e o mamaliga,nu-i facea aluia nimic",sau"putea sa bage cutitul in tine".Iata,stimati cetateni,ce bine "evolueaza"aceasta patrie,in aceasta democratie.
Credeam ca Adina o sa ne boscorodeasca tot drumul,dar fiind o femeie careia ii trec repede nervii,a revenit la sentimente prietenesti,de zambete.Odata porniti pe "Autostrada Soarelui",Atzipic era foarte vigilent la bizonii care faceau slalom,tot ei uitandu-se urat la Atzipic.Se pare ca romanul este "excitat nervos",atunci cand pleaca intr-o calatorie mai lunga.I se pare ca lumea este a lui si numai a lui,scapand pentru 3 zile de jugul corporatist.
Taxa de pod se poate plati prin sms,introducand un numar si numarul de inmatriculare al masinii.Cica 115 000 de masini au trecut asa,fara sa plateasca,zilele astea.Oare au trecut asa,singure?
La Mangalia ,Fordul lui Atzipic ne pune imaginatia si gandirea la treaba,caci se strica servo-directia.Eu,economistul si vanzatorul de asigurari,ma uit ca "matza-n calendar",la cartea tehnica a masinii".
Niste taximetristi dau sfaturi,dar nu ne poate ajuta nimeni cu nimic.Atzipic merge asa,cu volanul care se tot blocheaza.La Vama Veche,la granita,trecem rapid,printr-o verificare "on spot",a cartilor de identitate.
Nu asa se va intampla la intoarcere,la punctul de frontiera Negru-Voda,atunci cand vamesii luau cartile de identitate si le duceau la birou,la calculator,probabil,pentru verificare.
Dupa 2 kilometri de mers pe autostrada,noi ne vom inscrie la stanga pe un drum de tara,care ne va scoate la plaja Durankulak.
Aici sunt pentru a unsprezecea oara,iar in Bulgaria,pentru a cincisprezecea.
Plaja este foarte lata dar si foarte lunga.Pana la campingul Kosmos sunt vreo 5 kilometri,poate mai mult,iar de acolo mai sunt inca vreo sapte kilometri,pana la Krapets.
Kosmos,campingul,este un loc de popas foarte convenabil,si financiar,si uman.Personalul este amabil si relaxat,locul de campare este destul de spatios,cu iarba cosita.Au si dusuri,cu apa calda,au si bungalouri,care costa aproximativ 80 lei/noapte.Taxa de campare cort este de aproximativ 15 lei.
Noi doar am mancat acolo,bineinteles,peste.Berile Kamenitsa sau Zakorka sunt foarte bune,nici prea amare,nici prea slabe,nici prea tari.
Noi am montat cortul pe plaja Durankulak.Nu ai voie sa montezi cortul in preajma lacului Durankulak.Paza de coasta trece pe acolo frecvent si mai bine sa eviti ,decat sa-ti iei amenda de 200 lei.
Plaja era curata ,nu erau mucuri de tigara,peturi sau alte scarbosenii.
Ne-am cam ars,pentru ca a doua zi,dis-de-dimineata,am uitat cremele de soare in cort,noi plecand intr-o excursie mai lunga,spre sud,spre Krapets.
Nu era cu putinta sa stai in mare mai mult de 3-4 minute.Marea era foarte rece.Sa tot fi urcat pana la 15 grade,apa.
Nu era mai nimeni in mare,doar cativa curajosi.
Spre finalul turei noastre s-a mai incalzit putin,marea.
Zilele au trecut foarte repede.Ne-am mai consolidat prieteniile,ne stim unii cu altii,ce putem si ce nu.
Drumul de intoarcere a fost mai dinamic,mai vioi,in serpentine numeroase,caci am folosit soselele de la Negru-Voda catre Adamclisi.Am trecut si pe la Rasova,unde marele fluviu meandreaza larg si lenes.























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu