sâmbătă, 2 martie 2013

Prin Muntii Ciucas,23 februarie 2013

Sambata,23 februarie 2013,am fost in Muntii Ciucas.
Turele la o zi nu imi ajung nici pe o masea.
Dar asa zice ca poate ,prietenul meu,Paul Dumitrescu,cel cu ARO din 1984.
Pe la Blejoi ,troaca ne-a lasat un pic sub tensiune,infundandu-se motorul.
Dupa juma de ora,a pornit.Ma mir ca Paul stie atatea despre o masina,cum sa o repare,ce are iar el se mira ca eu nu stiu nimic despre o masina.Daca l-as intreba si eu cum se face un Abalakov in gheata sau cum se bate un piton sau cu ce fel de cuie se ancoreaza un cort,iarna,n-ar stii ce sa-mi raspunda.
Din cauza nervozitatii lui Paul,am tacut.Ce vina avem noi,prietenii,daca masina lui Paul e o troaca veche.No one.
Am zis ca pana la urma scopul scuza mijloacele,desi nu sunt unul dintre aceia care profita la maxim,si m-am gandit ca abia astept sa urc pe Zaganu-Gropsoarele.Nu-mi inchipuiam ca pe munte,in Ciucas erau "tone"de zapada.Imi zisese ceva Mihai Cernat ca e zapada mare in Bucegi.
Pe la Muntele Rosu,am vrut sa dam dovada de omenie si l-am ajutat pe un tinerel care se impotmolise cu Loganul.Dar cand Paul a oprit motorul propriei masini,acesta oprit a ramas.
Din nou,sudalme.Ne-au ajutat cu impinsul masinii niste baieti care urcau spre Zaganu.
La Muntele Rosu,zapada concura cu cea de la Balea lac.Ceata era peste tot.Totusi ,am inceput sa urc.
Am mers 300 de metri diferenta de nivel si,in momentul cand m-am saltat in betele de ski,unul mi s-a rupt.
Ptiu,ce ghinion,abia ca a trecut un an de cand mi le-am cumparat.Omatul imi venea pana la brau,era moale si pufos iar temperatura cred ca era de -4 grade Celsius.
La trei jumate m-am intors la Paul,care era speriat de bombe inexistente.Deja se duse a Salvamont,sa spuna ca am plecat spre creste.Cine ar fi urcat ,si singur,pe deasupra,pe o astfel de vreme???
Am coborat spre Cheia si i-am facut sedinta foto masinii lui Paul dar si propietarului.Incantat nevoie mare,am plecat spre Bucuresti.
Am simtit doar foarte putin din binecuvantarile Munteli,restul de Bucuresti cazandu-mi ca pe o grea povara a vietii.De revenit pe munte,cu troaca sau fara.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu