luni, 10 iunie 2013

Locuri noi-Padurile de la Rasuceni si Bujoreni,judetele Teleorman si Giurgiu

Duminica,9 iunie 2013,am plecat din cel mai urat cartier din Bucuresti,Drumul Taberii,spre Draganesti-Vlasca,in scopul de a cerceta o parte din padurile si lacurile de la Rasuceni si Bujoreni.
Voi deschide o paranteza,pentru a lamuri niste lucruri.
Plecand de la spusele lui Radu Banciu,din emisiunea de aseara,9 iunie 2013,si nu  numai,cum ca ,citez:"blogarii sunt niste necurajosi"iar "blogurile egale cu zero"ii comunic distinsului domn,pe care il apreciez(stiu,n-are nevoie)urmatoarele:
1.din blogurile "egale cu zero"ale celor ca mine,care practicam turism-alpinismul ,calatoriile,aflu informatii foarte multe si utile,din multe zone ale tarii si lumii,pe care eu nu le pot cuprinde decat prin poze;
2."blogarii necurajosi "au activitati sociale,turistice,alpinistice,familiare,familiale si umanitare foarte bogate;
3.un "blogar necurajos" ca mine,spre exemplu,a depus plangere la primarul Rares Manescu,din sectorul 6,pentru a scapa odata si-odata de pacostea cainilor agresivi ,din cartier.Primarul mi-a comunicat ca,evident,NU  E DE COMPETENTA LUI,si sa merg la nu stiu ce asociatie de protectie a animalelor.
Asociatie care,evident,nu mi-a dat nici un raspuns.
Si-atunci,domnule Banciu,unde sa se duca un "simplu cetatean"ca mine,sa-si exprime of-urile ce tin de "civic"?
Spuneti Dumneavoastra ,unde???Ca primarul, ati vazut,nu "sfinteste locul"...
Nu oricine are posibilitatea sa apara la televizor,decat ati vazut Dumeavoastra cine.
Am pornit de la ideea cu" cel mai urat cartier din Bucuresti" nu de la faptul ca sunt un "blogar necurajos",asa cum m-ati bagat si pe mine in aceiasi oala a necurajosilor,domnule Banciu,ci pentru ca noi,"simpli cetateni",daca nu avem psibilitatea sa ne exprimam la radio sau tv necazurile legate de tot ce tine in tara asta,atunci unde???
Prin urmare,ni s-a dat posibilitatea mediatica de a tine gratis un fel de jurnal online unde ne expunem problemele sociale.
Acuma chiar ca as putea vorbi in numele intregului cartier Drumul Taberii,prin intermediul acesti blog:ne-am saturat de acest macabru "vis" numit metrou,magistrala 5.
Am inchis paranteza dar am vrut sa spun ca numai pe blog mai pot spune ce se intampla,neavand posibilitatea domnului Banciu de a aparea la televizor.Prin urmare,nu ma consider un "blogar necurajos".
Am facut doua-trei poze la oribilul gard ce inconjoara epopeea mareata a partidului si a iubitului conducator de la transporturi ,apoi am luat tramvaiele.Calvarul meu se repeta in fiecare dimineata ,fie cand plec la servici,fie cand plec la munte.Sau in excursii mai simple,cum e cea de fata.Odata scapat de calvar,doar temporar,am ajuns la Soseaua Alexandriei,de unde pleaca  microbuzele spre Draganesti-Vlasca si Alexandria.La ora opt am luat microbuzul care m-a costat 14 lei pana la Draganesti-Vlasca.
La ora noua am ajuns in localitate.
Vazusem pe google earth paduri si lacuri multe,in zona Bujoreni,Rasuceni,Naipu,Draganesti-Vlasca.
Apropo,domnule Radu Banciu,stiati ca un "blogar necurajos"ca mine,alaturi de colegii mei,a plantat 150000 de puieti de stejar,frasin,tei salbatec,in aproape tot sudul Romaniei,incluzand si Draganesti-Vlasca???
Nu stiati,dar vedeti,aflati de pe un blog "egal cu zero".Ha,ha.
Vremea era cam inchisa,cu nori de ploaie.Era acea ploaie care s-a abonat de vreo luna incoace,in tara,ca sa faca prapad.Dar,astazi....minune.Norii s-au imprastit si gata!
Am coborat in centrul comunei,am luat-o la stanga,pe langa o balta mare si mizrabila.
Am traversat un pod si am ajuns la o rascruce:inainte spre Rasuceni,la dreapta ,spre Toporasu,8 km.
Eu am mers spre Rasuceni,vreo 4 km.Planul de pe google earth era in regula ,cu exceptia drumului spre Toporasi,care mie nu-mi apare.
Drumul asta,desi este un DJ,este de pamant,nicidecum asfalt.
Mi s-a parut cam sinistra zona,mai ales ca am scapat ca prin urechile acului de o haita de caini,crescuti de muncitorii de la o Baza Agricola.
Surpriza veni repede,pe neasteptate:o bucata de camp,de vreo 20 metri patrati,plina cu maci!!
Prima fiinta la care m-am gandit,apropo de maci,a fost Meetthesun-a!!,sau Claudia Gican,colega de blog,careia i-au placut pozele mele cu maci ,de la Fundulea.Asa ca am "tras"cateva cadre,pentru...Claudia.Sper sa-i placa!
Pe drumul anost eram eu si cu gandurile mele.
Am dat ,in sfarsit,de padurea de la Bujoreni.
Am vazut o biserica foarte mare si frumoasa.vopsita in alb si albastru.
Auzeam slujba de duminica in timp ce intram in padure.
Padurea mi-a oferit a doua surpriza a zilei:fragi.La asta chiar nu ma asteptam.
Un satean mi-a spus ca daca vreau sa vad lacurile,sa merg in padurea alaturata,nu in cea in care eram.
Zis si facut.Am luat-o mai intai pe marginea padurii,pe stanga,si m-am intalnit cu doi sateni care puneam niste pamant si pietroaie ,in caruta.I-am intrebat cum ajung la lacuri si mi-au spus ca sa traversez padurea la marginea careia eram.
Am traversat padurea ,am dat de o prima balta,apoi am iesit din padure si am dat de un platou cu pelin,al carui miros ma ametea.
Iar am dat de un taran care furase un copac din padure.
M-am apropiat cu pasi repezi de el;situatia caraghioasa era ca in mana aveam un toag,ca sa ma apar de serpi,si ochelarii de soare,pe fata;omul crezuse ca vin sa-l intreb de copacul taiat,caci i se facu frica.
Daca aici era rezervatie,sincer,l-a s fi arestat pe loc,daca aveam o functie prin care sa pot face asta.
Omul mi-a spus ca platoul asta este plin de lacuri,balti,dar,culmea,de la margine,parea ca nu e nici un lac.
Am pornit in cercetare si am dat de prima balta.Aici mi-a incoltit ideea ca trebuie sa vin cu cortul,ca e prea intim si liniste,iar asta mie-mi place.
Am mers ce-am mers si-am dat de a doua balta,unde pescuiau doi copii.
Copiii facusera o tampenie:omorasera o broasca testoasa si mi-era mila de ea.Le-am spus:"mai copii,sa nu mai omorati broaste testoase ,sunt ocrotite prin lege"
La o a treia balta am intalnit trei oameni,din Rasuceni.I-am intrebat cum ies de-aici,ca nu vedeam vreo scapare,si mi-au aratat un "pod".
Cand am facut poze catelului lor,i-au spus:"Fetita,stai ma frumos,ca te da la studio!!!!"
Am trecut "podul",o bucata de pamant ,apoi am urcat dambul si-am ajuns la prafosul drum de tara.
Am ajuns si in partial-izolatul sat Rasuceni.Am constatat,inca o data,a nu stiu cata oara,ca Romania e frumoasa,are ceva atipic si salbatec in ea,si ca vesnicia chiar ca s-a nascut la sat.M-as bucura sa regasesc aceleasi case mici si vechi si dupa 20 de ani,si aceleasi garduri de lemn,insa m-as bucura daca s-ar face drumuri de asfalt in aceste sate izolate iar copiii ar primi mai multa atentie din partea tuturor,ei fiind viitorul.
M-as bucura daca satenii si-ar valorifica simplu,printr-un centru de colectare zonal,fructele padurii dar si recolta ,cat e ea de modesta,din propria curte.
M-am gandit apoi cu groaza ca trebuie sa ma intorc in Drumul Taberii,cel mai urat cartier din Bucuresti si ca,din pacate,dar si din fericire,va trebui sa plec in strainatate,pentru ceva vreme.
Oare nu este o drama sa pleci din propria tara doar pentru ca niste politicieni roman blestemati ,te dezumanizeaza,te fac sa n-ai pic de confort,oricare ar fi el???Da,este o drama..
 Am iesit din nou pe drumul prafos de tara,spre Draganesti-Vlasca.
Practic,excursia mea s-a desfasurat pe doua judete:Teleorma si Giurgiu.
Pe la trei am fost din nou la microbuz.
Recomand zona celor cu biciclete.Mi-e o ciuda ca n-am,si daca as avea,mi-e frica sa merg cu bicla de la Bucuresti,la Draganesti.Cei cu automobile nu-ti acorda nci o sansa.
Inca un motiv pentru a lupta.
Sau pentru a pleca???





2 comentarii:

  1. Uite ca citesc la mare distanta postarea asta si sunt de acord cu ce spui legat de bloguri. Asa sunt satula si eu pana peste cap de blogurile populare, dar pline de publicitate si de subiecte temporare scrise doar pentru a atrage public :|

    Cand ai zis de caini si de plecat la munte mi-am amintit instantaneu de niste dimineti cand nu mai eu stiu cum am scapat de haita... S-a ajuns intr-o situatie fara de cap si coada, iar oamenii in loc sa fie uniti, au grija sa se dezbine si mai tare...

    Bicicleta? Vezi ca trebuie sa fie rute ocolitoare care sa mearga pe drumuri judetene. Acum insa e deja iarna :D

    Locurile sunt intr-adevar frumoase, cand o sa ma intorc si o sa fie rost de o tura pe langa capitala, o sa ma inspir din aceste calatorii ale tale, destul de inedite as putea spune.

    Siii... multumesc pentru maci! Am vazut si postarea cu florile si chiar si asa fara dedicatie, tot o incantare ar fi fost. Aici in Canada am vazut doar 2-3 maci. Interesant a fost ca unul din ei a fost roz :D

    RăspundețiȘtergere