luni, 14 iulie 2014

FUNDULEA,7 IULIE 2014

La-nceputul saptamanii trecute am fost din nou la Fundulea,de fapt in satul Darvari.
Desi am avut niste dispute cu niste indivizi care se considera mari patroni de balti de pescuit,iubesc aceste locuri.Am mai multe motive iar "patronii baltilor"ar trebui sa inteleaga ca si un simplu turist,nu neaparat pescar,are voie sa faca poze la lacuri.Basca le mai fac si reclama,indirect,prin blog,pentru ca,oricat de mic ar fi platforma asta ,tot se citeste.Publicul e mic ca si numar ,dar important pentru mine.
Imi place sa merg pe jos cei 5 km,de la Fundulea la Darvari.Am admirat floarea-soarelui,tragand niste fotografii cu aceasta,pe care i le dedic Claudiei Gican.Pe Claudia o admir si o citesc,chiar daca ea se afla foarte departe de tara..
Padurea Calareti apare la un moment dat,dupa ce drumeagul face cateva bucle scurte,apoi dispare ,cu cat de apropii de Baraj,intr-un ciudat efect de perspectiva.
La Baraj ma intalnesc cu prietenul meu Nicusor,localnic,care e angajat la Apele Romane.Supravegheaza nivelul apei,face masuratori si e singurul pe care l-am auzit sa planteze copaci in Darvari.
Darvari inseamna oameni(sateni) care fac focul in casele boierilor.Desigur,ca pe vremuri se intampla asta,dar ca o ironie a sortii si a vremurilor urate si grele pe care ni le traieste viata,darvarii mai ca sunt la moda.
Aici s-au mutat cateva familii de bucuresteni care au cumparat teren si au facut case cochete.Localnicii sunt o forta de munca si,chiar daca nu mai sunt darvari,adica nu mai fac focul,ei ajuta pe la treburile gospodaresti ale bucurestenilor.Pamantul este foarte fertil la Darvari,Fundulea,cum de-altfel este in toata Campia Burnazului.
Din pacate,singura padure apropiata ,Calareti,este ca o jungla,vara.Daca ai intra aici,ai fi mancat de capuse,tantari,serpi si,binenteles,de pazinicul padurii,care se repede la tine ca o fiara,crezand ca furi,dar el e pus pe "sparle",adica doar doar o scoate si el un banut ,ca te-a vazut ca te plimbi prin padurea pe care o considera propria mosie.
Aici ai putea sta linistit daca ai avea ceva banuti in cont si ti-ai deschide un bussiness pe teme agricole sau o micro-ferma de animale.In rest,ca in sudul Romaniei,oamenii sunt ai naibii de suspiciosi,ca si cand ar zice ca vine sa le furi locul.Dar,daca ai bani,poti cumpara teren,poti construi o casa .Insa fara un venit "constant",sederea e cam imposibila.
Pana la urma,natura face toti banii pe aici,dar si satenii ar trebui sa constientizeze asta.Aviz amatorilor care nu-si taie balariile de pe langa case sau de pe langa cimitir.
Dar sa ne uitam pe fotografii.




















Un comentariu:

  1. Multumesc frumos de dedicatie, dar sa stii ca mi-au placut mai multe poze, adica si cele cu carutele :)

    RăspundețiȘtergere