luni, 3 octombrie 2016

PE PLATOUL MUNTILOR BUCEGI,DE LA PIATRA ARSA LA CRUCEA EROILOR SI RETUR,INTAI OCTOMBRIE 2016

Prima zi de octombrie 2016 a fost si regasirea cu dragii mei Victor si Anca.
Scopul principal al excursiei montane a fost acela de a ajunge la Crucea Eroilor,aflata in Masivul Caraiman.
Am pornit de la Complexul Sportiv Piatra Arsa,un hotel de 3 stele.Pana aici am folosit drumul ce pleaca din Sinaia,din Calea Moroieni ,apoi am urcat pe Drumul Judetean 713,asfaltat.Acest drum are portiuni in lucru,incepand din Saua Dichiu,spre dreapta,spre Saua Laptici si Piatra Arsa,insa putem circula pe el.
Victor a venit cu un prieten iar eu imi calculasem un timp total, pentru acest traseu, de 6 ore , tur-retur.
Timpul s-a marit pe parcurs,ajungand la opt ore.
Copiilor le-am aratat jnepenii,arbusti pitici ,aflati in etajul sub-alpin ,ocrotiti prin lege.
Au fost incantati de betele de trekking,in special Victor, care le-a folosit aproape tot drumul.
Traseul incepe cu un urcus abia perceptibil,din apropierea Pietrei Arse,trecand printr-un culoar de jnepeni inalti.Marcajul este banda galbena si ne ghideaza spre cabana Babele.Aceasta cabana va implini,la intai noiembrie 2016,  78 de ani de folosinta.Cabana Babele este opera clubului montan A.D.M.I.R,adica Asociatia din Muntii Iubiti ai Romaniei.
Dupa traversarea acelui culoar de jnepeni,zarea ni se deschide,cuprinzand intinderi vaste ale Platoului Bucegi.Desi ,la o prima vedere,pare doar o campie la altitudine mare,acest Platou este strabatut pe alocuri de vai ,rape adanci,ravene.La cabana Babele este foarte multa lume.Luam aici un mic pranz, ascunzandu-ne dupa niste stanci.Pornim mai departe, spre Crucea Eroilor, orientandu-ne dupa marcajul cruce rosie.
Victor si Anca vor continua traseul, pana aproape de Cruce,cealalta familie ramanand un pic mai jos.Se lasa seara,suntem la ora 17 in zona cablurilor si nu vom ajunge chiar in fata acestui monument impozant.
Pe munte,retragerea in conditii de siguranta este mult mai importanta decat atingerea obiectivului dorit.
Ne apuca inserarea ,dar vom ajunge in bune conditii,la "parcarea" de la Piatra Arsa.
In viata,nu un scop anume este important,ci intalnirea cu oameni dragi ,cu care incercam sa realizam acel scop sau chiar sa-l atingem.Data viitoare va fi mult mai bine.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu